جلیل جباری در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه با اشاره به آخرین وضعیت مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: عملیات مرمت و احیای این مسجد از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد.
وی افزود: بخشهایی از گنبدخانه مسجد جامع ارومیه به دلیل بارشهای انجام شده و نفوذ آب دچار رطوبت شده بود که برای این منظور مرمتهای اضطراری در این مکان به زودی آغاز میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی ادامه داد: بخشهایی از زیر سقف گنبدخانه و گچبریهای پیرامون و بخشهایی از پایین دست دیواره ضلع شرقی گنبدخانه نیاز به تمیزکاری و مرمتهای موضعی دارد که پیمانکار ذیصلاح برای اجرای این مرمتها عقد قرارداد شده است.
وی عنوان کرد: در ادامه ساماندهی ساماندهی مسجد جامع ارومیه نحوه ورود و خروج به مسجد، احیای حجرات ضلع شمالی مسجد، انجام مطالعات باستانشناسی و … نیز منظور خواهد شد.
جباری تصریح کرد: در طول چند سال گذشته برا ی حفاظت و نگهداری و مطالعات این مسجد بیش از ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای احیا حجرات ضلع شرقی مسجد جامع که از سال ۹۹ آغاز شده ۳۰ میلیارد ریال هزینه انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای تکمیل اقدامات مرمتی و احیا در مسجد جامع ارومیه حداقل به ۱۵۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: برای احیای مسجد جامع ارومیه و حجرات آن که از سه سال قبل شروع شده ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل کامل آن، حداقل ۱۵۰ میلیارد ریال مورد نیاز است.
وی ادامه داد: بخشهایی از زیر سقف گنبدخانه و گچبریهای پیرامون و بخشهایی از پایین دست دیواره ضلع شرقی گنبدخانه نیاز به تمیزکاری و مرمتهای موضعی دارد که پیمانکار مربوطه برای اجرای این مرمتها عقد قرارداد شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: مسجد جامع ارومیه مجموعه بزرگی است و اعتبارات تخصیصی سالانه پاسخگوی حفاظت، مرمت و رفع نواقص کامل این مجموعه در یک فصل کاری نیست.
وی ادامه داد: سبکسازی، شیببندی، عایقکاری و آجرفرش کامل پشت بام شبستان مسجد، کفسازی، ساماندهی جدارههای داخلی، نورپردازی و آماده کردن فضای داخلی شبستان برای برپایی نماز جماعت کسبه بازار و برچینی الحاقات و کاوشهای باستانشناختی در جوار شرقی گنبدخانه برای دستیابی به بقایای معماری ادامه شبستان از جمله اقدامات انجام شده در مسجد جامع ارومیه است.
مسجد جامع ارومیه به شماره ۲۴۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده و یکی از بناهای فاخر تاریخی آذربایجانغربی با معماری منحصربهفرد است.
مسجد جامع در حال حاضر محصور در خیابان اقبال و مجموعه بازار قدیمی بوده و چنانچه از قرائن مشهود است این بنای تاریخی در محله قدیمی و تجاری قرار داشته که بعدها بر اثر نوسازی شهر، ترکیب بافتهای مجاور آن تا حدی دستخوش تغییر و تحول شدهاست.
هماکنون مسجد با دو باب ورودی به راسته سنگتراشان و بازار عطاران به بیرون راه دارد؛ این مسجد شامل مجموعه آثاری از دورههای سلجوقی، ایلخانی، زندیه و معاصر است.
نظر شما